Domeinnaam beschikbaarheid controleren

Domeinnaam beschikbaarheid controleren? Stop met zoeken en check of het domeinnaam wat je wilt registreren nog vrij is en of het een geschikt domein is.

Voordat je een domeinnaam gaat registreren moet je weten of het domein nog vrij is. Dat kan natuurlijk simpel op de website versio.nl. Met alleen een domeinnaam heb je nog geen website om een website online te zetten heb je hosting nodig. Hier raadt ik je ook versio.nl aan.

Domeinnaam beschikbaarheid controleren

Goedkope domeinnaam

Ik heb ongeveer 35 domeinnamen en ongeveer 10 website’s. Waarom heb ik 35 domeinnaam! Omdat domeinnamen erg goedkoop zijn. Het eerste jaar betaal je maar € 2,99 per jaar. En met de hosting van versio.nl komt daar maar € 6,- per jaar bij. En hier kan je 25 domeinnamen op hosten dus 25 websites op plaatsen. Dat noem ik nog eens goedkoop. Heb je dus een mooi domeinnaam en wil je hier ook graag een website op hosten dan ben je nog geen € 10,- kwijt voor het eerste jaar.

Registreer vandaag nog je eerste domeinnaam en hosting

Domeinnaam beschikbaarheid controleren welke extensies zijn er allemaal

Is het domeinnaam wat je wilde controleren bezet dan kan je altijd kijken naar andere extensies, Hieronder een lijst van beschikbare extensies. Het beste is altijd om een .nl .com of een .net te registreren. Indien deze ook niet vrij zou ik echt naar een andere domeinnaam gaan zoeken.

Populaire domein extensies.

.nl (Nederland.)
.com (wereldwijd domeinaam.
.be  (Belgie.)
.net
.eu (Europees domeinnaam)
.shop (webshop domeinnaam, deze extensie is nog niet zo oud.
.de  (Duitsland)

Europese domeinnamen.

domeinnamen europa

Wat voor domeinnaam moet je registreren om de beste resultaten te behalen.

Als ik een domeinnaam zou willen hebben en ik wil gaan ondernemen in Nederland dan is het het beste om een .nl domeinnaam te registreren. Is .nl bezet dan ga ik voor .com. Is deze ook bezet dan zoek ik een ander domeinnaam.

Wat voor domeinnaam je wilt gaan registreren ligt een beetje aan wat je wilt gaan doen. Even een voorbeeld: Als je een koffer webshop wilt gaan starten dan kan je gaan voor een zoekwoord gerelateerd domeinnaam net als koffershop of kofferwinkel. Kom je met deze zoekwoorden hoog in Google dan zal je ook veel bezoekers hebben, dus meer omzet. Je kan natuurlijk ook zeggen ik ga voor bijv. vannispen.nl of vannispenkoffers.nl. Dan moet je echt je best gaan doen om veel bezoekers te krijgen. Je moet dan naam maken want ranken met van Nispen koffers is niet zo moeilijk het probleem is echter dan niemand erop zoekt.

Registreer vandaag nog je eerste domeinnaam en hosting

Ok laten we verder gaan met de hosting van het domeinnaam. 

Goedkope hosting.

Heb je eenmaal het perfecte domeinnaam gevonden en het domeinnaam is vrij dan kan je deze goedkoop registreren bij versio.nl  Je kan bij het registreren gelijk kiezen voor hosting. Als je net begint dan is het verstandig dat je voor het goedkoopste gaat. (Starter NL hosting.) Dit is voorlopig genoeg om te beginnen. Wordt je website te groot of heb je teveel bezoekers dan kan je dit altijd met één druk op de knop aanpassen. Let wel op: dit is wel shared hosting. dit betekent dat meer gebruikers gebruik maken van dezelfde server. Dit betekent weer dat als één van de gebruikers een grote website heeft en veel bezoekers dat je hier last van kan hebben.

Ik zit al 9 jaar bij versio.nl en ik heb eigenlijk nog nooit veel problemen gehad.  (zelf heb ik het zilver pakket. )

Wordt je website echt te groot dan kan je gaan voor Cloud VPS. (maar dan moet je echt een grote website hebben. )

Registreer vandaag nog je eerste domeinnaam en hosting

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *