geld verdienen met domeinnamen

Geld verdienen met domeinnamen?

Geld verdienen met domeinnamen?  Wat een mooi tijdperk, er zijn echt zoveel manieren hoe je geld kan verdienen met internet. Je kan veel geld verdienen met je website maar je kan ook proberen domeinen te kopen en weer te verkopen. Ik ga je hieronder enkele tips geven hoe je dit moet doen.

En als je het goed doet kan je goed geld verdienen.

geld verdienen met domeinnamenGeld verdienen met domeinnamen?

Allereerst, voor geld verdienen met domeinnamen heb je een budget nodig van ongeveer € 15,- tot € 25,- . Een domeinnaam kost € 3,99 per jaar en een advertentie kost € 10,- voor 5 advertenties.

Ok laten we beginnen….

Om te beginnen moet je weten dat ik alleen maar .nl domeinnamen registreer en verkoop, deze zijn namelijk het meeste waard in Nederland. Natuurlijk de .com domeinen zijn ook veel waard in Nederland en vooral wereldwijd. Maar ik hou het graag in Nederland dus ik heb gekozen voor Nederlandse .nl domeinnamen.

Tegenwoordig is het heel moeilijk om een goed domeinnaam te vinden en te registreren. Ik kijk dan vooral naar domeinnamen die zijn komen te vervallen en weer vrij komen.

Dagelijks kijk ik op de website van peew.de, dit is een Duitste waar je precies kan zien welke .nl vrij komen of welke al vrij zijn. Ik zal je hieronder laten zien hoe je dat kan zien…

Domeinnaam uit quarantaine.

Ok, bij peew.de kan je precies zien welke domeinnamen veel zoekopdrachten hebben en welke goede domeinnamen vrij zijn.  Als je mee wilt kijken hoe ik mijn domeinnamen selecteer en registreer stel ik voor om een gratis account aan te maken bij peew.de

Als je eenmaal ingelogd bent op de website van peew.de zie je de onderstaande screenshot.

Domeinnaam uit quarantaine

 

Klik op Europa M-Z en selecteer de .nl extensie. Je ziet nu alle domeinnamen die ooit bezet waren en nu weer vrij zijn gekomen. Dit zijn niet allemaal mooie domeinnamen. Hiervoor moet je nog even op “Filter Anzeigen”klikken. Klik op Erweitert en selecteer Niederlande. Klik dan op “Filter Anwenden” Je ziet nu veel mooiere domeinnamen. Aan het einde van elke regel achter het domeinnaam zie of de domeinnamen nog vrij zijn of opnieuw geregistreerd zijn.  Om het nog beter te zien klik je op SG, je ziet dan van hoog naar laag de zoekresultaten in Google. Dus domeinnamen met waarde. Als je weer op Filter Anzeigen klikt kan je ook selecteren of je alleen domeinnamen wilt zien van afgelopen 12 uur, 24 uur, 7 dagen of 30 dagen wilt kijken. Zo kan elke dag kijken welke goede domeinnamen weer vrij zijn.

“Zo kan je dus goed zien wat mooie domeinnamen zijn en of ze nog vrij zijn. Zelf gebruik ik altijd peew.de en registreer ik alles wat ik denk dat waarde heeft.”

Tip. .com domeinnamen zijn ook mooi en veel waard maar deze moet je eerst 60 dagen zelf houden voordat je het kan verkopen. Een .nl extensie kan je direct verkopen.

Domeinnaam registreren.

Een domeinnaam registreren is simpel, ik gebruik zelf altijd versio.nl, een domeinnaam registreren bij versio.nl kost maar € 3,99 per jaar. Dus heb je een mooi domeinnaam gevonden registreer die dan direct bij versio.nl.

Heb je dus goed domeinnaam gevonden dan kan je 2 dingen doen.

  1. Registreren en er een website opzetten, flink veel content erop zetten en geld verdienen. (volg hiervoor de cursus internet succes gids. )
  2. Of het domeinnaam verkopen.

Wil je snel geld verdienen kies dan voor de snelle verkoop. Wil je op langere termijn verdien kies dan voor internet succes gids.

Domeinnaam verkopen.

Ok, je hebt nu een mooi domeinnaam of meerder, laten we het zo snel mogelijk verkopen. Het enigste wat ik daarvoor gebruik is de website sitedeals.nl, hier kan je je ook gratis registreren. Op sitedeals zijn alleen maar internet marketeers, website eigenaren, domeinnaam handelaren. Dus de perfecte plek.

Voordat je een advertentie op Sitedeals wilt gaan plaatsten zet dan eerst 10 euro bij je advertentie tegoed. Een advertentie voor een domeinnaam kost 2 euro. (je kan dus 5 keer adverteren.)

Plaats dus een mooie advertentie, zet hierbij ook hoeveel er per maand wordt gezocht naar de keywords van het domeinnaam. Dit kan je zien bij Peew.de (maar dat is wereldwijd) of bij Google Keyword tool.

Als ik een advertentie plaats op Sitedeals gebruik ik altijd de 24 uur veiling. Ik zet de reserve op € 10,- dit betekent dat als het bod € 10,- is diegene die heeft geboden verplicht moet afnemen. (sitedeals regels)
Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen beginnen met bieden vanaf 1 euro en opbieden ook met € 1,-

Als de veiling is afgelopen en de reserve is niet bereikt hoeft diegene die heeft geboden niet af te nemen en te betalen. Jij hoeft bijv. ook niet het domeinnaam te verkopen voor bijv. € 7,-

De bedoeling is dat je dus boven de € 3,99 komt. Als je een goed domeinnaam hebt kan je weleens boven de € 100,- komen. Laatst had ik een domeinnaam en die stond al snel op € 505,- Daarmee heb ik dus € 501,- verdiend. (In 10 minuten)

Domeinnaam overdragen.

Als je een domeinnaam hebt verkocht, moet je pas het domeinnaam overdragen als je het geld hebt ontvangen. Dan kun je de EPP code opsturen en het domeinnaam laten verhuizen. Een epp-code wordt ook wel verhuiscode genoemd.

De verhuiscode kan je vinden als je inlogt bij versio.nl ga je naar mijn domeinnaam en klik je op het domeinnaam, ergens staat er epp code opvragen of verhuiscode opvragen. Je ontvangt dan direct de verhuiscode.

Deze verhuiscode geef je dan aan de koper, de koper registreert ook het domeinnaam en krijgt te zien dat het domeinnaam bezet is, maar kan er nu voor kiezen om het domeinnaam te verhuizen want hij heeft de unieke epp code van je ontvangen.

That’s it.

Eigenlijk is het geld verdienen met domeinnamen best wel een makkelijke  en leuke business. Het moeilijkste is een goed domeinnaam vinden. Tegenwoordig is dat wat moeilijker omdat veel mensen dit ook dagelijks doen.

Geld verdienen met domeinnamen biedt geen vastigheid je weet nooit of je veel gaat verdienen. Ik heb het een lange tijd gedaan, soms met succes soms ook niet.

Het beste is om met een goed domeinnaam geld te verdienen met een eigen wordpress website. Je kan met een goed domeinnaam en een actieve website veel en veel meer verdienen. Je moet alleen maar weten hoe.  Ik heb nog 40 domeinnamen klaarstaan in mijn versio account. Op 6 domeinnamen staan nu website’s die ik probeer actief te onderhouden.

Verdien meer met een eigen website!! LEES HIER HOE ->>>

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *