Hoe maak je een website met Wordpress?

Hoe maak je een website met WordPress?

Hoe maak je een website met WordPress? lees snel verder!.

WordPress is wereld’s meest gedownloade software om website’s mee te maken. De software werd het meest gebruikt om mee te bloggen, maar tegenwoordig maakt bijna iedereen website met WordPress. En het kan nog GRATIS ook. WordPress is echt niet zo moeilijk, iedereen kan dit. Lees snel verder en zet vandaag nog je eerste website online!!

Hoe maak je een website met WordPress?

Een website maken met wordpress is een makkie, je hebt hiervoor nodig een domeinnaam en hosting. In de eerste alinea ga ik je uitleggen waar je domeinnamen en hosting zo goedkoop mogelijk kan bestellen. Als je een domeinnaam hebt en hosting is het alleen nog maar een kwestie van WordPress installeren en de website inrichten.Hoe maak je een website met WordPress?

 

Stap 1. Domeinnaam en hosting bestellen.

Je wilt gaan ondernemen op het internet, hiervoor heb je een domeinnaam nodig en een plek waar je de website op kan zetten. (hosting.) Ik gebruik voor al mijn domeinnamen en hosting versio.nl. Versio is erg goedkoop met ook een prima kwaliteit. Je betaald voor een domeinnaam € 3,99 per jaar. En voor de hosting € 0,50 cent per maand. Versio.nl is één van de grootste en goedkoopste in Nederland. Dus weet je een domeinnaam en wil je graag een WordPress website maken. Registreer dan snel je domeinnaam en hosting.

Goedkoop domeinnaam? Goedkope hosting? Ga snel naar versio.nl

Stap 2. WordPress installeren.

Als je weet waar je moet zijn om WordPress te installeren ben je in 5 minuten klaar om te beginnen met het maken van je website.  Als je je domeinnaam en hosting bij versio.nl hebt besteld, heb je ook een mailtje ontvangen van versio met de login gegeven van je direct admin. De direct admin is de dashboard van je hosting. Met direct admin kan je alles installeren en instellen, zoals email adressen, meer domeinnamen, forums, blogs etc. etc.  Maar we gaan nu alleen maar WordPress installeren.

Om te beginnen ga je naar je direct admin en log je in. Je ziet gelijk een overzicht van het domeinnaam dat je hebt besteld. Klik hier op.

Je komt nu op de dashboard pagina van je hosting, hier kan je eventueel ook een email adres aanmaken met je domeinnaam bijv. info@jouwdomein.nl. Om WordPress te installeren moet je naar het programma Softaculous Auto Installer, deze staat bijna onder bij Advanced Features. Klik hier op.

Je krijg nu de onderstaande afbeelding te zien.

Hoe maak je een website met WordPress

 

Super mooie wordpress website maken? Bekijk HIER de video cursus!!

 

Klik in dit menu op WordPress, volg de stappen en selecteer het domeinnaam. Eenmaal goed ingevuld klik dan op installeren. WordPress wordt nu op de hosting geïnstalleerd en als het klaar is, kan je de standaard wordpress site zien als je naar je domeinnaam gaat.

Website opmaak.

Om te beginnen met het maken van je website moet inloggen bij WordPress. Het inlog menu kan je vinden als je je domeinnaam intikt met daarachter wp-admin. Bijv. www.jouwdomein.nl/wp-admin.
Je ziet een heel menu staan, wat je wilt is een homepagina maken voor je website. Hiervoor klik je op pagina’s en maak een nieuwe pagina. Om te beginnen heb je een homepagina nodig. Even als voorbeeld noem je je eerste pagina Home. En klik je op publiceren. Je home pagina is nog geen echte homepagina. Hiervoor moeten wij de website statisch maken.

Klik op instellingen->Lezen -> startpagina toont -> een statische pagina.

Kies nu als voorpagina de net aangemaakt Home pagina.

Je eerste wordpress website met home pagina staat nu online. Dus als je je naar je domeinnaam gaat kom je op de net gemaakte Home pagina. De pagina kan je invullen met teksten en afbeeldingen. Als je weer een pagina wilt maken bijv. contact maak je weer een pagina aan met contact en vul je deze naar wens in.

Dit is eigenlijk een simpele basis, maar de eerste stappen zijn gezet.  Als je hier een beetje in verdiept kan je de mooiste website’s maken.

Maak zelf een professionele WordPress website? Bekijk HIER de video cursus!!

Uiterlijk WordPress website.

Je vind het thema wat je hebt niet zo mooi, dan kan je deze met één klik op de knop aanpassen. Je kan kiezen uit de gratis thema’s van WordPress.  Volg hieronder.

Menu WordPress:

Weergave -> Thema’s -> Nieuw thema.

Kies een leuk thema die bij je past en klik op installeren en daarna op activeren.

Je kan er ook voor kiezen om een professionele thema te kopen. Deze kosten gemiddeld tussen de € 20,- tot € 60,- maar er zitten echt toppers bij.

Dit zijn de thema’s die webdesigners ook gebruiken maar hun vragen er € 2000,- tot € 3000,-  dit is dan wel inclusief installatie en opvullen die je zelf moet aanleveren. Deze professionele thema’s kan je hier vinden.

Ok je hebt nu een nieuw uiterlijk, en de eerste pagina’s gemaakt. Maar je kan nog veel meer met WordPress om steeds meer op een professionele website te lijken en om gerichte bezoekers te krijgen middels Google.

Over mij.

Ikzelf ben ik al jaren bezig met WordPress en gebruik meestal gratis thema’s net als deze. Onderaan de pagina zie je welk thema ik gebruikt mocht je geïnteresseerd zijn. 9 jaar geleden ben ik begonnen met mijn eerste bedrijfje als webdesigner, toen was WordPress nog niet zo populaire en gebruikte ik dreamweaver en fireworks om mijn website’s te maken. WordPress wordt steeds groter en populairder je kunt er tegenwoordig hele webshop mee maken. Ik maak nu al mijn website’s met WordPress.

Wat ik je hierboven geleerd heb is simpel, maar ik snap dat je nog nie klaar bent. Daarom raadt ik je aan de onderstaande video cursus te volgen. Na de cursus heb jij echt een professionele website waar je normaal veel voor betaald.

Hoe maak je een website met WordPress?

Maak zelf een professionele WordPress website? Bekijk HIER de video cursus!!

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *